Marketing, verkoop en consumentengedrag – augustus 2024

02 september 2024

Verpakkingen voor farmaceutische producten
CPHI heeft een rapport gepubliceerd met de titel 'True Cost of Pharma Packaging'. Voor de farmaceutische industrie en supply chain is duurzaamheid een van de topprioriteiten. Verpakkingsexperts moeten echter ook rekening houden met patiëntveiligheid, de werkzaamheid van medicijnen en de uiteindelijke kosten. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. L.E.K. Consulting heeft een artikel gepubliceerd over de groei- en differentiatiestrategieën van contractverpakkers in de farmaceutische sector.

Golfkartonverpakkingen
De Europese markt voor golfkartonverpakkingen vertoont aanzienlijke activiteit op het gebied van fusies en overnames (M&A). Volgens een recent rapport (207 kB) van de Rabobank zal deze trend zich de komende tien jaar voortzetten.

Post-consumer recycled (PCR) plastic in voedselcontactmaterialen
Een rapport van Smithers bekijkt de huidige situatie van het gebruik van PCR plastic in voedselcontactmaterialen en hoe de markt naar verwachting de komende jaren zal groeien. U kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens.

Verpakkingsmachines
UCIMA meldt dat de Italiaanse markt voor verpakkingsmachines blijft floreren en jaar na jaar groeit. De sector boekte in 2023 een totale omzet van €9,229 miljard, een stijging van 8% ten opzichte van het voorgaande jaar. Statistieken (116 kB) gepubliceerd door VDMA tonen dat de productie van voedselverwerkende en verpakkingsmachines in Duitsland met 5% is gestegen tot €16,5 miljard in 2023.

Labels, lijmen en seals
Volgens een recent Smithers-rapport zal de wereldwijde marktwaarde voor bedrukte verpakkingslabels in 2024 $44,8 miljard bedragen en groeien naar $54,1 miljard in 2029. U kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens. Smithers heeft ook een artikel (132 kB) met FEICA gedeeld dat inzicht geeft in de markt van hot melt lijmen. De verpakkingsmarkt is de grootste gebruiker (29,4% marktaandeel in 2021).

Consumenten en verpakkingen
Uit een onderzoek van L.E.K. Consulting blijkt dat het sentiment onder consumenten over duurzaamheid duidelijk is, maar dat de mate waarin consumenten bereid zijn actie te ondernemen of meer uit te geven enigszins varieert. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Uit een onderzoek (samenvatting, 547 kB) van ALL4PACK blijkt dat bijna twee derde van de Fransen (63%) bij het doen van aankopen op de verpakking van producten let, waarbij de belangrijkste aspecten de praktische bruikbaarheid van de verpakking en milieu-informatie zijn. In een onderzoek van UMass Amherst rangschikten Amerikaanse consumenten verpakkingskeuzes van meest tot minst duurzaam. Over het algemeen was de volgorde volgens de ondervraagden: glas, karton, aluminium en plastic.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.