NVC Course Food Packaging (Live Online)

De cursus

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de factoren die van belang zijn voor het verpakken van voedingsmiddelen. De docenten behandelen o.a. de functionaliteiten van verpakkingen, verpakkingsmaterialen, wet- en regelgeving en de interactie tussen het product en de verpakking.

Met deze kennis en inzichten kunt u de juiste verpakking voor uw voedingsmiddel kiezen.

De cursustaal is zakelijk Engels, de docenten zijn tweetalig (Engels en Nederlands, veelal met Nederlands als moedertaal). De cursus is wereldwijd toegankelijk; u kunt deelnemen vanaf iedere gewenste locatie (dus geen reiskosten). Alles wat u nodig heeft om deel te kunnen nemen zijn een computer, headset, goede internetverbinding en de mogelijkheid om verbinding te maken met ons online leersysteem.
De cursus wordt gegeven door een live docent vanuit de NVC studio. De docent beantwoordt tijdens én desgewenst na afloop van de live sessies al uw vragen.

Kunt u onze live online trainingen zonder problemen op uw computer draaien? U kunt uw verbinding met het leersysteem testen via deze link.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de cursus en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. We kunnen dan ook de referenties doornemen. We zijn bereikbaar via opleidingen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.

Voor wie?

Deze cursus is de keuze voor medewerkers met kennis en ervaring in de voedingsmiddelenindustrie, die in hun functie deelverantwoordelijkheid (gaan) dragen voor de productie en ontwikkeling van voedingsmiddelen in relatie tot de toegepaste verpakking(en).

Programma

De online cursus bestaat uit:

1. Vier sessies verzorgd door live NVC-docent, gegeven op vier verschillende dagen
2. Voorbereidingen, opdrachten en nabeschouwing via online leeromgeving

Trainingssessie 1:

  • Wereld van food packaging
  • Functionaliteiten van verpakkingen en kwetsbaarheden van producten
  • Verpakkingsmaterialen food (papier en karton, glas, metaal en kunststof)
  • Overzicht wet- en regelgeving

Trainingssessie 2:

  • Wetgeving voedselcontactmaterialen (wereldwijd)
  • Certificeringen; ISO, HACCP, BRC

Trainingssessie 3:

  • Wet- en regelgeving: warenwet en etikettering
  • Claims

Trainingssessie 4:

  • Ontwerpproces
  • Product-verpakkingscombinaties
    Migratie, permeatie, warmtegeleiding

Planning

De cursus bestaat uit vier live online trainingssessies van drie uur met een live docent, gegeven op vier verschillende dagen.


Startmoment

04 mrt 2025

NVC Course Food Packaging (Live Online)

Lessen op: 4, 11, 18 en 25 maart 2025 van 13:00 tot 16:00 uur
Kosten leden: € 1.065,00 Kosten niet-leden: € 1.320,00

Certificaat

Na afloop van de cursus en bij voldoende participatie ontvangt u het NVC-certificaat 'NVC Course Food Packaging’.

Docenten

Onze docenten zijn werkzaam in het specifieke werkveld van de cursus. Op deze manier worden de nieuwste ontwikkelingen verwerkt in de cursus. Zij zijn tweetalig (Engels en Nederlands, veelal met Nederlands als moedertaal).

Kosten

NVC-leden betalen €1.065,00. Niet-leden betalen €1.320,00. Meer weten over het NVC-lidmaatschap? Klik hier.

Meer informatie

Heeft u vragen over de cursus en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. We zijn bereikbaar via opleidingen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.